Onthulling ‘Kip’ op de pleintjes op 15 december 2023

Onthulling ‘Kip’ op de pleintjes op 15 december 2023

In nauwe samenwerking met de bewonersvereniging maakte Wijkverhalen een serie verhalen over de geschiedenis van de Rotterdamse Jubileumpleintjes.

Op 15 december 2023 presenteerden we het tweede verhaal in de serie over de Jubileumpleintjes. ‘Kip’ is het verhaal over een jonge vrouw tijdens de Tweede Wereldoorlog die leefde op een van de pleintjes. De feiten kloppen, het verhaal is verder fictief.

Na ‘Kikkerdril’, waarin een 11-jarig meisje uit het jaar 1923 tot ons spreekt, is dit het tweede verhaal uit een serie van vier rondom de Vier Pleinen in Hillegersberg. De overige twee verhalen hopen we in 2024 te presenteren.

Voor dit vierluik werkt Wijkverhalen nauw samen met een groep bewoners rondom de pleinen, verenigd in o.m. de Vereniging van Eigenaren Complex Pleinen de bewonersvereniging. De VvE bracht t.g.v. het 100 jarig bestaan ook een eigen jubileumboek uit: ’De Vier Pleintjes 100 jaar’, verzorgd door Henk Koetsveld. Een mooie combinatie van hoe feitelijke geschiedenis en verhalende fictie samen kunnen gaan. Het verhaal op het Jubileumplein is gerealiseerd dankzij een bijdrage van Stichting Cultuur Concreet.

Het verhaal op het Hillegondaplein is gerealiseerd dankzij een bijdrage van de Stichting ter Bevordering van Volkskracht.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.