Over ons

 

Stichting Tot de Verbeelding

Wijkverhalen.nl is een project van Stichting Tot de Verbeelding – een samenwerkingsverband van een aantal kunstenaars met een fascinatie voor het vertellen van verhalen. Samen maken zij verhalen in woord en geluid die de verbeelding van mensen aanspreken, die een wereld tonen zoals die niet eerder of misschien wel nooit werd gezien.

 

Artist statement

Wijkverhalen is een artistiek, auditief project dat literatuur, muziek en vertelkunst vervlecht tot een geheel dat luisteraars meeneemt in andere werelden. Wijkverhalen wordt gemaakt door professionele kunstenaars; schrijvers, acteurs, componisten, fotografen, regisseurs en redacteurs. De verhalen worden speciaal voor Wijkverhalen geschreven, voorzien van een soundtrack en ingesproken door acteurs.

Binnen Wijkverhalen bepalen de schrijvers de inhoud van het verhaal, vervolgens interpreteren de acteur en regisseur op hun beurt het verhaal. Tot slot neemt de componist het over en brengt het slotwoord door een soundtrack te produceren die een extra laag aan het verhaal geeft.

De verhalen zijn te beluisteren op plekjes in een stad waar een plaatje met een QR-code bevestigd is. De omgeving gaat een dialoog aan met het verhaal terwijl de luisteraar naar het verhaal luistert en zijn omgeving bekijkt. Soms zijn locatie en verhaal met elkaar in harmonie, soms contrasteren ze juist.

In deze tekst wordt omwille van de leesbaarheid in de mannelijke vorm naar personen verwezen. Overal waar hij staat, is ook zij/haar/hen bedoeld.

 

Zakelijke leiding/productie

 

Regie

 

Marketing

Christy de Witt

 

Fotografie website

 

Vormgeving